Kennel Spin Tail

 

Våren 1985 gick jag ut fritidspedagoglinjen på Lärarhögskolan i Härnösand.

Under sommaren hankade jag mig fram på div. sommarjobb men när hösten kom så var det totalt dött på arbetsfronten. Efter en veckas arbetslöshet så fullkomligt klättrade jag på väggarna. Trots att jag började gå en vävkurs  med min mamma , så var tristessen total.

En kompis till mig berättade att hon hade träffat en söt goldenvalp och undrade om jag inte skulle följa med och titta på den valp som fanns kvar hos uppfödaren.

Visst kunde jag följa med, vi skulle bara titta .

En vecka därefter flyttade Maja in hos oss.

Maja2 

Maja var en bedårande valp med ett lugnt och försiktigt sätt. Med Maja provade jag på både utställning och lydnad med varierad framgång. Dessvärre blev Maja halt vid tidig ålder och veterinären gav henne inte många år att leva.

Maja hade dock tänt mitt intresse för att träna hundar, när hon var två år
beslutade jag att köpa en ny valp. Jag ville ha en mörk tik med lika vänligt och stillsamt utttryck som Maja

Valet föll på en tik från kennel Lucretsia.

Lucretias O ´Sue Ellen

Ellen

Ellen fullkomligt stormade in i vårat liv. Av olika anledningar så blev vår mörka valp med ett milt uttryck, en blond valp med ett något snipigt huvud.

Ellen visade oss verkligen vad en retriever är för något.
Hon var en ren arbetsmaskin som aldrig tröttnade. Eftersom vi inte visste vad vi ville så fick Ellen stå ut med att bli tränad i allt från agility till jakt. Som tur var så hade hon en motor som aldrig stannade. Det resulterade i LP1 samt 1:a pris i lydnadsklass 2, uppflyttad till lägre klass spår, godkänt BoK prov, 1:a pris ökl viltsår, cert på utställning samt 1:a HP ökl jaktprov. Hon var med andra ord en
allround retriever.

Hennes meriter på jaktprov är något vi är mycket stolta över. När vi väl hade lärt oss hur man tränar en retriever och tog fram apporteringslusten (som vi hade förgäves försökt att ta bort) så fattade Ellen vad det här med apportering gick ut på och hon fick HP både i nkl och ökl. Det fanns dock en sak som hon vägrade att göra och det var att apportera kaja. Det gjorde att vi valde att starta henne i ekl endast en gång (med en 0:a som resultat).

Tyvärr så visade det sig att hon inte kunde få några valpar. Det innebar att jag aldrig fick någon efterträdare till henne

Ellens arbetslust och mentalitet är dock något som jag alltid bär med mig.

Ellen som stolt apportör.

ellen apporterar.

 

När det inte blev några valpar efter Ellen så ville vi köpa en valp.
Dessvärre så blev Arne tvungen att byta jobb, från skiftgång till ett vanligt 7 till 4 jobb. Detta innebar att det skulle bli svårt för oss att skaffa en valp.
Genom Lotta Fornås fick jag höra att det eventuellt fanns en vuxen tik till salu hos Bengt och Ulla-Britt på kennel Cassmick.

Cassmick Dazzling Dame, eller Mimmi som vi kallade henne, hade vi turen att få köpa av Bengt och Ulla-Britt på kennel Cassmick. Mimmi var två och ett halvt år när hon flyttade till oss. Tack vare hennes positiva attityd så var det inga problem för henne att anpassa sig i vår familj. Pontus var då endast två år så vi var lite oroliga över hur Mimmi skulle reagera på att ha ett litet barn inpå sig.

Oron skulle visa sig vara helt obefogad. Mimmi fullständigt avgudade barn, hennes favoritställe var på golvet mitt bland alla leksaker och barn.

Det visade sig att Mimmi var otroligt lättlärd. Det berodde på att hon tyckte att allt som vi gjorde tillsammans var så roligt. Hon gick ständigt omkring med en glad och viftande svans. Allra roligast var det dock att apportera. Mimmi var även fullständigt spontan på alla sorters vilt. Det gjorde att jag startade henne på på prov. Trots att lydnaden inte alltid var den bästa så resulterade våra starter i några 3:e pris i nkl.

Med cert på utställning och pris på jaktprov så ville jag naturligtvis ta valpar på henne.

Med Mimmi fick jag äntligen egna valpar. Tre kullar hade jag på henne och hon var en fantastisk mamma som tog hand om sina valpar på allra bästa sätt.

Mimmi blev min kennels stamtik. Hennes ständigt viftande svans har även givit namn åt kenneln.

Kennel Spin Tail.

Mimmi med valpar.Mimmi

 

Mimmi gav oss många fina kullar genom henne och hennes avkommor.
Av olika anledningar så kunde vi inte gå vidare med hennes linjer.

Drömmen om en valpkull har nog aldrig försvunnit. 
Nu har jag chansen. Hoppas drömmen går i uppfyllelse